Azi e doar o stare.

Heya. N-am mai scris de mult pe blog din cauză că am fost prins cu unele treburi.
Am fost în România ca tot omul,după o lungă perioadă. Impactul nu a mai fost deloc la fel. M-am simțit străin. M-am simțit…mic.
Peste tot în jurul meu am zărit doar fețe triste,îngândurate… se observa povara stresului doar privind. Privind. Fără vreun dialog. Doar privind. Am simțit mai multă ură ca în altă parte,mai mulți ochi răi care parcă vor să mă sfâșie din două bătăi de gene. Am simțit nesiguranță. Asta nu că vai dom’le cine-s eu,ci pentru că suntem un popor dezbinat. Un popor care în câțiva ani o să dispară dacă mai plecăm urechile la ceea ce “vând” guvernanții.
Tot ceea ce vreau să spun e că nu m-am simțit deloc în largul meu. Oamenii s-au lăsat schimbați de griji, iar când au ocazia atacă tot ce prind doar pentru eliberarea aceea de sine… Banii se duc ca gându’ , nu au valoare nici cât negru sub unghie. Faci cumpărături de 500 lei dintr-un hipermarket , iar când te uiți pe bon îți dai seama că mai trebuia și aia,și aia…și că nu ai luat de mâncare cine știe ce. Leul s-a depreciat. Nu se mai merită să investești în nimic acolo. Pe aproape orice scrie FALIMENT. De aia o luăm la fugă peste noapte spre alte orizonturi. Doare. Doare enorm de tare pentru că lăsăm în urmă familii plânse , copii care cresc fără căldura părinților , gânduri sub forma “cum era dacă…” .
Azi am doar o stare. Mâine o să se intensifice. Poimâine o să mă îmbăt cu ea,să ne amăgim împreună.

One thought on “Azi e doar o stare.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.