Diferența dintre dorință și nevoie

Tic tac. Pentru mine astăzi este sfârșit de săptămână,pentru alții început de săptămână sau început de sesiune (smile). Succes!
Ca de obicei,lunea,lenevesc cum se cuvine,la un film,cu niște chipsuri sau/și ceva dulce. Dar las asta pe mai târziu.
Acum vreau să revin asupra unei probleme – diferența dintre DORINȚĂ și NEVOIE. Tu știi să faci diferența între cele două? Un speaker motivațional m-a învățat ce nici eu nu știam. Iar acum o să vă spun și vouă.
De exemplu , ai un telefon Samsung , bateria ține 5 zile , merge să suni , să trimiți mesaje,are și ceva jocuri,poți intra pe net. Dar observi că au lansat un nou model cei de la LG și vrei să-l achiziționezi. De ce? De ce crezi că modelul acela este ceea ce ai nevoie în momentul de față? Doar pentru că este mai nou? Aici e problema. Aici greșim. Se declanșează dorința în momentul în care vezi că au scos un model nou , mai ales dacă și cei din jurul tău și l-au achiziționat,dar nu ai nevoie neapărat,te poți lipsi defapt pentru că ai deja un telefon bun pe care poți face aceleași lucruri. Nevoia este legată de o necesitate fizică,psihică sau de altă natură. Am nevoie de mâncare și de adăpost ca să pot supraviețui. Dar nu am nevoie de un telefon cu aceleași funcții doar că de la altă firmă. Dacă ajungi să faci diferența între nevoie și dorință,economisești totodată mai mulți bani pe care îi poți folosi în alte scopuri. Nu spun să fii o chitră și să-ți mănânci de sub fund,dar gândește înainte să te arunci cu capul înainte. De acord cu mine sau nu?
Fă așa cum am prezentat în acest articol și spune-mi după aceea cum stă portofelul tău. Salutări!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.