Tehnologia vs. Mișcarea

Am devenit leneși din cauza tehnologiei. Am devenit leneși pentru că e mai comod să ne facem cumpărăturile online decât să umblăm ore întregi prin magazine. Am devenit leneși pentru că absolut tot se află la un click distanță.
Anul trecut mi-am comandat de pe net 70% din tot ce aveam nevoie. Am refuzat să mai stau la rând la cozi infernale prin diferite magazine,să-mi pierd timpul și să-mi fac nervi că Y se mișcă lent sau s-a băgat în față. E bine și nu prea cu tehnologia asta. E bine pentru că salvăm timp , dar e rău că ne creează starea asta de lene care se “agravează” cu timpul. Mai nou ne căutăm job-uri la care putem lucra de acasă , astfel putem scuti cheltuielile cu mijloacele de transport în comun,dar dacă nu avem grijă devenim prea sedentari , iar riscul obezității crește alarmant.
Încă de prin 2007 când au apărut tot felul de site-uri unde puteai cu ușurință să te joci online cu barbie sau soldăței și să comunici pe chat cu diferite persoane necunoscute ore în șir , visam să dețin un astfel de site (sau oricare altul) din care să-mi câștig existența la fel ca adminii pe care îi cunoșteam pe atunci. Nu știam însă că trebuie să bagi bani serioși ca să poți trăi dintr-o astfel de “afacere” care implică și alte lucruri ascunse. N-am investit încă în așa ceva,dar nu s-a stins visul de a lucra de acasă.
Tehnologia ne ușurează viața , dar dacă nu știm să o folosim și să o controlăm,ne putem trezi cu diferite probleme de sănătate (deformări ale coloanei vertebrale,obezitate,etc.).
Mai pe scurt,pune în balanță ce e bine și ce e rău,ce aduce bun și ce aduce rău tehnologia zilelor noastre,iar dacă ai un job care implică statul multe ore în șezut în fața unui monitor,ai grijă să faci mișcare regulat!

PS. M-am apucat de sală,deci SE POATE! (smile)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.