Cum să scapi de timiditate ? Pași simpli!

Timiditatea ne ține pe loc de multe ori și nu reușim să ne manifestăm cum dorim în fața celorlalți. Dacă mereu l-ai invidiat pe colegul de la serviciu care e prieten cu toată lumea sau dacă ai visat să ții un discurs liber în fața unei mulțimi , să știi că înainte de toate trebuie să scapi de timiditate ! Iată câțiva pași de urmat pentru asta:

1. Începeți ziua rostind “sunt grozav”
– privește în oglindă și spune cuvintele de mai sus. Asta îți va aduce multe sentimente pozitive , încredere în propria persoană și te vei simți bine toată ziua.

2. Ai grijă la vestimentație
– contează într-o oarecare măsură și cum te îmbraci. Oamenii sunt mai încrezători în propria persoană atunci când poartă haine care le vin bine și care le ascund anumite imperfecțiuni. În felul acesta nu te vei simți stingher în față celorlalți. Mergi ca pe covorul roșu : bărbia sus, pieptul în față.

3. Ieși din casă și interacționează cu cei din jur
– nu sta închis în casă ! În felul acesta nu poți să comunici decât virtual (și asta nu ajută) și nu poți să-ți faci prieteni. Nu te limita la cei pe care îi cunoști din copilărie , caută să întâlnești oameni noi cu idei noi în medii noi. Acesta este un pas imens pentru a scăpa de timiditate.

4. Zâmbește și fii relaxat în prezența altora
– dacă pari rigid,ori dacă stai cu brațele încrucișate pe picior de plecare parcă , o să lași impresia că nu vrei să socializezi cu ceilalți. Limbajul trupului spune multe despre ceea ce simți în acel moment.

5. Fii sincer
– pentru ați înfrânge defectele trebuie mai întâi să ți le recunoști. Admitând că ești timid , înțelegi că trebuie să faci mai multe.

6. Recompensează-te
– de câte ori ai reușit să mai urci o treaptă în înfrângerea timidității,recompensează-te cu ceva ce îți face plăcere. Acest lucru te va motiva să duci la bun sfârșit ce ai început.

7. Spune-le și altora că ești timid
– chestia asta n-o să te mai facă arogant în ochii lor,iar cu timpul,grupul în care stai o să te ajute să te integrezi și să elimini orice urmă de timiditate

8. Folosește-te de imaginație
– atunci când ești la un eveniment , gândește-te că ești defapt acasă,în intimitatea camerei tale. Acest exercițiu te va face să te simți în siguranță.

9. Fă-ți o listă cu subiecte de discuție
– bineînțeles că n-o să cari lista după tine. Acest lucru te va ajuta să fii mai încrezător în propria persoană având în cap câteva subiecte de rezervă, astfel vei reuși să te descurci mult mai bine într-o conversație.

10. Înscrie-te la cursuri pe internet
– internetul e mare,poți găsi cursuri gratuite de dezvoltate personală. Acolo vei învăța cum să vorbești,cum să te îmbraci,cum să te comporți. După aceste cursuri vei fi mai încrezător și te vei simți mai bine în propria piele.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.