Știați că?

M-am uitat aseară la câteva chestii și am aflat în câteva ore lucruri care mi-au scăpat, cumva, în ultimii ani, și poate n-ar fi trebuit:

 

>există cipuri care folosesc tehnologia RFID si NFC (ca cea de pe cardurile bancare, de exemplu) si care se implantează direct in corpul uman. ( vezi dangerousthings com) Si sunt deja mulți oameni care le și folosesc și sunt chiar incântați. Practic, oamenii devin și ei o parte, la propriu, din Internet Of Things.

 

> în Japonia mulți bărbați preferă o “relație” cu Rinko, un personaj feminin virtual dintr-o aplicație, decât una reală. O duc la plimbare, vorbesc zilnic, o “mângâie”, îi spun că o iubesc, iar unul chiar s-a însurat cu “ea”.

> există o platformă online, un fel de facebook dedicat persoanelor cu fetișuri, unde se petrec lucruri mai mult decât bizare.

> există un website dedicat unde partenerii frustrați pot intra dacă vor să se răzbune pe ex-ii lor, să posteze acolo poze nud de ale foștilor parteneri, povești despre ei sau filmulețe pornografice (vezi myex com )

> există undeva un producător de filme atât de disperat să aibă producții cât mai realiste încât și-a scos un ochi în locul căruia acum poartă un ochi fals cu o cameră video integrată și filmează în jur fără ca lumea să știe.

> există roboți cu inteligență artificială care sunt capabili să scrie esee pe diverse teme istorice sau beletristice sau să rezolve probleme de matematică, chiar dacă cerințele sunt ambigue sau complexe, și pot face asta mai bine decât un om cu inteligență medie, chiar dacă ei o fac fără a ințelege la propriu ceea ce fac. Deci e bine să nu fiți prosți sub medie.

Multe din lucrurile astea le știam , dar într-o măsură mai mică, fără detalii sau poate doar la nivel de concept. Și dacă eu, care am învățat în domeniul tehnic, pățesc să fiu surprins de astfel de lucruri, probabil mai sunt si alții ca mine. Ideea e, să aveți mai multă grijă la ce se întâmplă în jurul vostru, să nu ajungeți bătrâni prea devreme. Măcar să nu fiți luați prin surprindere în câțiva ani.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.