Pozele din Social Media

Începem anul cu un subiect pe care îl cunoasțem cu toții,mai mult sau mai puțin , respectiv pozele de pe rețelele de socializare.
Cu siguranță ai oameni în listă disperați după poze , fie că ești băiat , fie că ești fată. Sunt unii care pozează ce mănâncă,ce beau,unde anume petrec,ce cadouri au primit,cu ce mașini se plimbă,etc.

Pozele “fake” din social media
Ce se ascunde în spatele pozelor , este trist. În Republica Moldova,un grup de tineri au transformat acest “trend” într-o afacere. Au dat startul unui bussiness care presupune “poze la comanda”. Aceștia oferă spre închiriere mașini scumpe,aranjamente florale , jucării de pluș imense , cutii de la telefoane scumpe pentru ați face poze cu ele. Plătești o anumită sumă de bani, îți faci poze cu lucrurile scumpe și postezi pe rețelele de socializare ca să oftici “dușmanii” .

Pozele din social media folosite ca probe
Există multe cazuri când pozele de pe o rețea de socializare au ajuns probă în instanță. Asta înseamnă că orice participare urmată și de o poză în care apari devine publică,deci prezența la evenimentul “X” nu o mai poți nega. Poți șterge cu ușurință tot ce ai postat,dar e foarte probabil ca unul dintre utilizatori să-ți fi făcut un simplu printscreen deja.

Fii atent la ce postezi
În urma unor anumite postări poți atrage tot felul de sentimente ( ură,milă,simpatie,etc.). Persoanele de sex feminin știu mai bine fiindcă ele primesc mii de mesaje,like-uri,cereri de prietenie. La noi băieții , e mai simplu. Nu postezi,nu contezi – cam așa merge treaba în ziua de azi. Însă o femeie e destul să posteze o poză mai deosebită pentru a fi abordată de tot felul de persoane.

Spionii
Există oameni în lista ta necunoscuți sau cunoscuți care fac tot ce pot pentru a te urmări din umbră. Îți urmăresc profilul,îți caută în feed,în istoric,se uită să vadă care îți este activitatea,iar mai apoi te discută public. E bine să ai în vedere asta.

Putem folosi social media în favorul buzunarului nostru
Sunt tot felul de grupuri dedicate , pe o anumită nișă ( gospodine,tâmplari,constructori,IT,Sport,etc.) unde poți posta diferite oferte/reclame pentru a câștiga bani.

Putem folosi social media ca mijloc de informare
Te poți abona foarte ușor la pagini care postează conținut de calitate,conținut care te poate ajuta sau doar te poate ține informat cu privire la tot ce se întămplă pe glob.

Ai grijă ce postezi , ai grijă de pozele tale de pe facebook , ai grijă de mintea ta,iar mai apoi de imagine.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.