Cum să-ți crești traficul pe blog?

Am făcut blogul acesta de o lună și visez să am sute sau chiar mii de vizitatori pe zi,să nu mai am spațiu pe disk din cauza numeroaselor comentarii , aprecieri ș.a.m.d. Să explodeze internetul în jurul paginii mele. Să primesc distincții speciale pentru ceea ce am reușit să fac.

Așa este. Visez,clar. Acum să revenim cu picioarele pe pământ. Sunt blogger începător teoretic,dar practic nu prea. Pe “LupCuBlog” abia se văd pașii necunoscuților care îmi trec pragul. Ce pot să fac ? Am nevoie de trafic. Cum? De unde?
Am deschis repede atotștiutorul nostru Google care are răspunsuri la orice fel de întrebare și am găsit o sumedenie de sfaturi despre cum să-ți crești traficul pe blog,cum să ai vizitatori unici și cu ce unelte web poți face acest lucru.
Am început cu pasul 1 – Add Google URL – pam pam,o pagină simpluță , cu un chenar în care să-ți introduci site-ul , apeși pe buton și BUM , ești indexat de Google ! Wow ! M-am bucurat, dar după mi-am dat seama ca WordPress-ul meu face indexarea automat în motoarele de căutare. Se mai întâmplă,mergem mai departe.

Pasul 2 – Guest post-urile – un guest post e un articol publicat pe un site care nu îți aparține. Fiecare link din afara site-ului tău te ridică în căutările Google și poți ajunge pe prima pagină mai simplu decât cu acele cuvinte cheie. Am făcut și asta,am reușit și se pare că a avut efect.

Pasul 3 – Postează timp de o lună în fiecare zi – Motoarele de căutare vor observa că ai un blog foarte activ , vei apărea la mai multe cuvinte și ți se va ridica poziția. M-am apucat de asta recent,Google-ul este mai receptiv și indexează mai repede atâta timp cât ai conținut de calitate.

Pasul 4 – Înscrie blogul în portaluri dedicate bloggerilor – ZeList,ToateBlogurile,și lista poate continua. Cu o simplă căutare în Google o să găsești numeroase site-uri. Astfel vei întâlni alți bloguri,vei putea împărtăși cu ei conținutul site-ului tău și vei obține mai multe vizite,comentarii și aprecieri.

Pasul 5 – Realizează un interviu cu o persoană importantă de pe nișa ta. Un astfel de interviu mărește traficul foarte repede pentru că audiența acelei persoane află de tine și ți se duce vestea.

Pasul 6 – Social Media – Site-urile de socializare ocupă mereu poziții fruntașe. Prima opțiune este Facebook. Poți să-ți promovezi articolele prin reclame targetate sau pagini Facebook. A doua variantă este twitter-ul. Sunt mulți români activi în fiecare zi,fă-ți un cont și începe.

Pasul 7 – cel pe care l-ai citit până acum – Fă un ghid despre ceva anume și publică-l pe blog ca articol.
Mi-am ales tema asta despre cum să crești traficul pe blog , în speranța că mai sunt bloggeri începători pe aici și ne putem ajuta reciproc.

Succes !

2 thoughts on “Cum să-ți crești traficul pe blog?

  1. Bravo! Chiar daca ai vrut initial sa iti cresti traficul, e frumos ca incerci sa ii ajuti pe altii.
    Eu nu visez la mult trafic dar imi place sa fac fotografii si sa scriu chestii dragute; incet incet am inceput sa am vizitatori si ma bucur. Dar, foarte recent, un puiut mancacios aparut in viata noastra imi face misiunea de a scrie pe blog foarte grea 😉

    Ai inceput bine anul 2018 🙂 La Multi Ani & mult succes !

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.