Despre violența domestică

Vreau să ating un subiect sensibil – Violența Domestică. Se întâmplă tot mai des să aud cum sunt bătute femeile , unele trăind un adevărat coșmar. La beție sau nu , soțul le mai aplică o corecție fizică doar ca să nu se plictisească. De ce? Pentru că astfel de invidizi cresc cu cultura bătăii. Sunt needucați,nu știu mai mult de atât. Asta au văzut în familie în timp ce creșteau,așa se vor comporta și în famiile lor și , la rândul lor , vor educa o nouă generație de bătăuși.
Există tot felul de comentarii de la “mari doamne” , de genul “femeia nu ia bataie degeaba”. Ele vor fi primele care se vor mira că vecinul lor și-a omorât soția în bătaie. În clipa aceea nu se vor gândi că acel omor a fost cauzat de obișnuința cu care violența domestică este prezentă în familie.
Marea și marea problemă e că femeia aceeptă să fie bătută și nu dispare din peisaj după prima palmă luată ca să poată evita o tragedie. Mi-au povestit recent două prietene situația lor și am rămas puțin mut. Una dintre ele conviețuiește cu unul mai mare cu câțiva ani buni față de ea,iar acesta,la băutură,la nervi,o aleargă cu pistolul. Fuge și se ascunde pe unde poate doar ca să n-o găsească și să o omoare. Dar acceptă și stă așa în continuare. Vă imaginați ce s-ar putea întâmpla? Eu da,și mi se face pielea de găină. Cealaltă este căsătorită,are doi copii,iar soțul la prima scânteie o bate , și pe ea și pe mama acesteia , și le amenință că le dă afară din casă. Din nou,acceptă și merge înainte ca o proastă,la braț cu același animal. De ce? Nu știu,nu pot să-mi explic,poate că le este frică de urmări,dar sincer mi-ar fi mai frică să dorm cu un astfel de individ în casă.

Din toată treaba asta , cel mai tare suferă copiii. Violența pe care o văd îi va lăsa cu traume pe termen lung , unii dintre ei vor prelua aceste apucături.
Dacă fiecare dintre exemplele de mai sus și-ar fi părăsit partenerul la prima palmă,nu s-ar fi ajuns până aici. I-ar fi lăsat și a doua soție , pentru că li se ducea vestea , li se punea etichetă. Doar vreo masochistă i-ar mai fi acceptat după.
Fetelor,violența domestică are efecte foarte grave , se poate ajunge lejer la o tragedie. Știu că în mare îmi bat gura degeaba pentru că o să considerați că v-a trecut de fiecare dată,nu a fost așa de grav și că se va schimba…adevărul este altul.

Eu sunt CONTRA violenței ! Consider că legile ar trebui puțin moderate,să devină foarte aspre ca să-i sperie pe acești NIMENI care apelează la violență.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.