Trăiește clipa

Aproape orice persoană îşi doreşte să lase ceva în urmă. Unii se rezumă la copii,iar alţii la bunuri şi valori,dar defapt ce vrea sufletul nostru să lase în urmă?

În profunzimea gândurilor,fiecare ştie că nu a venit întâmplător pe Pământ,că are o misiune de îndeplinit,că are persoane de iubit sau pur şi simplu o să ajute la schimbarea lumii într-un fel sau în altul. Oamenii visează…visează pentru că ştiu că se poate realiza,pentru că vor mereu mai mult decât li se oferă,pentru că spectacolul pervers la care asistă nu corespunde cu ceea ce îşi doreşte sufletul.

Acest gând a sosit acum când mă îndreptam spre serviciu … privind cum fiecare aleargă în direcția sa după ceva anume… Mi-am dat seama că nu e nevoie să las ceva în urmă,nu-i nevoie să-mi fie menţionat numele într-o carte,nu-i nevoie să mi se ridice o statuie… deoarece faima nu mă ajută după ce plec din lumea asta,iar oamenii uită oricum la scurt timp.

Simpla ta prezență înseamnă enorm de mult,mai ales atunci când faci ca acea prezenţă să fie cât mai plăcută. Însemni mai mult decât orice statuie sau moştenire pe care ai de gând să o laşi în urmă.

Omul trece prin trei nivele în viaţa sa: de la „a gândi” la „a face” şi de la „a face” la „a fi”.

Trăiește clipa – e cel mai bun sfat pe care îl știu. Nu te concentra pe ce să lași în urmă , bucură-te că azi te-ai trezit și ai simțit ploaia sau că te-ai trezit și ai văzut o persoană dragă lângă tine. Viața nu înseamnă consistență,ci mai degrabă câteva clipe care îți fac inima să bată în ritm de fericire.

P.S.  Să nu înţelegi greşit ce am scris,nu spun că trebuie să fii un leneș,să te laşi pe baza altora,să nu munceşti şi să nu faci nimic în viaţă,din contra,fă ce-ţi place,fă-o des,fă-o cât mai bine şi urmăreşte-ţi visele. Luptă sau pupă pantofu’ !

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.