Lecție de viață

Mă întorceam de la serviciu , târziu , aglomerație,agitație ș.a.m.d. Priveam pe geam ornamentele și eram cu gândul departe…simțind emoția sărbătorilor parcă. După câteva stații , se urcă un grup de 5 persoane,toți băieți,la prima vedere beți. Nu i-am băgat în seamă prea mult deși făceau atâta zgomot că se auzea prin căști. La un moment dat unul dintre ei se îngălbenește straniu la față și vomită. Ceilalți continuând să râdă , să facă glume…nepăsându-le. Totodată observă și șoferul , care a parcat imediat într-o stație cu refugiu , a venit , l-a analizat pe cel care arăta ca și ceara unei lumânări și le-a spus să coboare că sună la poliție. Au coborât pe picioarele lor,iar pe ultimul l-am pus pe o bancă împreună cu șoferul. Prietenii lui râdeau,așa că și eu și domnul , i-am rugat să-l conducă acasă. Nu aveau nici măcar pornire,râdeau în continuare fără să le pese de amicul lor care se simțea rău,ba chiar s-au întors și au plecat. Am încercat să strig după ei,să-i chem înapoi,dar fără succes. Și-au abandonat prietenul pe o bancă , în frig cu niște străini.
L-am udat cu apă pe față,i-am dat și să bea,dar în cele din urmă văzând că nu-și revine deloc,am sunat la ambulanță. Am stat cu el până l-au preluat cei din echipaj. Era un puști de 18 ani, drogat,care fusese la un pas de moarte. Amicii lui nu s-au mai întors și cu siguranță nici măcar nu s-au dus să întrebe cum se simte în zilele următoare.
Iată cum cunoscuții,cei pe care îi numim prieteni, ne abandonează în cel mai greu moment , în loc să ne ajute cum ne-am fi așteptat. Puteam fi eu în locul victimei,puteați fi voi,putea fi cineva drag nouă.
Aveți grijă în cine credeți , aveți grijă cu ce fel de persoane vă înconjurați pentru că iată cum sunteți abandonați la greu cu ușurință.

P.S. Spune NU drogurilor ! Luptă cu tine , nu te lăsa influențat pentru câteva clipe de bucurie care , în final , se pot termina dramatic.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.