Un deget în aer

Ai avut vreodată de a face cu un ex-prieten care tot încearcă să te scoată vinovat în orice a făcut sau face? Să se agațe de tine când lumea lui se prăbușește ? Să încerce să te tragă în jos ? Eu da. Recent. E frustrat pentru că el o să rămână unde e și acum , adică la treapta analfabetismului , în timp ce eu continui să urc. Măcar de nu aș fi încercat să-l trag după mine. Dar am încercat , și bineînțeles , fără rezultat. De ce? Pentru că lenea e cucoană mare. Tot ce am , am pe munca mea , fără mâini întinse la nimeni și fără să mă “murdăresc”. Munca înobilează omul,nu? În schimb,el nu a înțeles asta. I se pare că viața e o glumă și că totul se învârte în jurul axei lui. Fals. La 18 ani ai lui munceam , îmi câștigam existența , nu mai depindeam de părinți. Eram un copil totuși,dar știam când trebuie să fiu și matur. El la 18 ani (și nu numai) fura de acasă tot ce prindea și vindea cui apuca doar pentru a achiziționa țigări. A furat de acasă de la cercei de aur până la fiare vechi. Din propia casă…de la ai lui. El are impresia că nu se întoarce cu mâna cu care dai,că atunci când va face rău,va avea numai de câștigat. Fals din nou. Ani de zile i-am lăsat toată familia să treacă prin grădina mea doar ca să nu mai înconjoare tot cartierul până să ajungă acasă. Ani de zile tatăl meu i-a ajutat ori de câte ori au avut nevoie și nu în schimbul banilor,ci din prietenie,din omenie. Au fost plecați ani de zile în Europa,dar absolut niciodată nu au întrebat dacă vrem vreo unu’ să mergem să câștigăm un ban. Dar nu le-am purtat pică niciodată,din contra,am purtat aceeași prietenie ca întotdeauna. Ne-am descurcat noi,pe propriile forțe și iată-ne aici,în Londra. Iar acum , în 2017 , când i-am ajutat din nou luându-le fiul la muncă , să-și facă un ban al lui cinstit , mult mai mult decât ar putea face în România, ne-a fost murdărită imaginea în ultimul hal. Ba chiar există și o plângere la poliție pentru o faptă pe care nu am comis-o. Asta înseamnă să fii neam prost. În luna asta de zile cât a stat la noi nu i-am oprit chirie,nu i-am oprit pentru mâncare,gaz sau apă. Am zis să fim oameni,să-l lăsăm să iasă la salar. Dacă era altcineva,îi cerea bani de cum trecea pragul,pentru că in Londra e scumpă chiria,și dai o lună depozit și o lună chiria în curs. Deci nu-i simplu și nici ieftin. Dar treacă de la noi. În tot acest timp în care nu a plătit nimic,a beneficiat de tot ce beneficiam și noi,i-am făcut acte , a fost mielușel. Asta până într-o zi când a dat bir cu fugiții pe ascuns. Din nou,asta înseamnă să fii neam prost. S-a dus și a împrăștiat vorbe peste tot prin cartier,minciuni peste minciuni,jigniri și toate cele. Spuneți-mi voi,credeți că umbra lui îl mai suportă? Eu tare am impresia că nici măcar ea. Asta-i mulțumirea atunci când ești OM.
Nu-i nimic,tot răul spre bine,cred în Karma…e o curvă care se tot întoarce,iar când se întoarce e vai și amar. Cu ce mână dai,cu aia primești. Nu există monedă de schimb.
Atunci când ești slab,atunci când nu ești “băiat” înflorești despre vecinu’ vrute și nevrute deși cândva ați mâncat din aceeași farfurie,ați băut din aceeași sticlă. Urât. Părerea mea e că tipul acesta de persoane ar trebui expulzate undeva în spațiu,să plutească în derivă,departe de civilizație,departe de OAMENI,izolați în altă dimensiune pentru că fac rău pământului doar cu prezența.
Nu se merită să mai întinzi o mână de ajutor. Fă-te că nu vezi,e mai benefic pentru siguranța și sănătatea ta. E 2017,hei,toată lumea e pe interes,iar când nu le dai ce vor,încearcă să te facă de cacao.
Ai grijă de tine,suflet.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.