“Prieteni” vechi

Problema “prietenilor” e un subiect foarte delicat. Acei prieteni care sunt gata să profite chiar și atunci când ești deja cu un picior în groapă. Acum nu generalizez,dar excepții sunt puține sau cum se mai zice,acele excepții întăresc regula doar.
Câți nu treceți sau ați trecut prin:
– să sune doar când are nevoie de ceva de la tine
– să uite de tine cu saptămânile,cu lunile,până are nevoie de ceva
– să profite de toți care îi ies în cale
– să te roage să-i rezolvi problemele fără să spună ” mulțumesc ”
– să aibă impresia că merge mereu “pe prietenie”
– să te trateze mai prost decât pe alții pentru că ” eh,noi suntem prieteni,mă înțelegi ”
– să nu-ți întoarcă niciodată ajutorul
– să se facă dispărut când ai nevoie și tu de ceva
Și multe alte situații în genul celor de mai sus. Probabil mulți dintre voi aveți astfel de prieteni în viața voastră,din nefericire. Sunt înconjurat de oameni care vor și ei ce am eu,vor și ei să meargă pe unde merg eu , să facă ce fac eu,să le pun pile pe unde cunosc eu. În schimb,nu depun nici măcar cel mai mic efort,vor totul pe tavă ca la restaurant. După ce obțin , dispar ca prin magie și revin peste ceva timp tot cu aceleași aspirații sau așteptări , vrând același ajutor. Nu pot să înțeleg cum gândesc și cum îi ține pământul. Iar dacă le spui “NU” când îți cer ajutorul,începe o discuție interminabilă și se apucă să arunce cu noroi în tine,te scot tot pe tine vinovat și sunt în stare să dea sfoară în toată țara. Nesimțire,egoism,invidie,prostie – din păcate astea primează în zilele noastre !
Nu lăsa pe nimeni să profite de tine și de bunătatea ta,nici măcar cei mai buni prieteni nu trebuie învățați că li se cuvine orice. Ai grijă de tine !

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.