Tatuajele – pe înțelesul tututor

Salut! Ce părere aveţi despre tatuaje ? Eu sunt PRO. Cel care le execută este un adevărat artist,nu oricine poate să „picteze” pe pielea cuiva şi să-şi asume această responsabilitate atât de mare.

Un tatuaj care înseamnă ceva anume pentru persoana care şi-l face , este cât se poate de ok,în schimb sunt împotriva celor făcute că „aşa e la modă”. Moda o să se schimbe peste câteva luni, și ce o să faci atunci? De aceea trebuie ales cu cap.

Am unul singur,pe piept , care semnifică faptul că refuz să pierd(vezi foto mai sus). L-am făcut acum aproape 2 ani şi nu regret nici măcar puţin,am ales artistul cu grijă ,fie că am plătit puţin mai mult. Pur şi simplu asta am simţit şi asta am făcut. Părinţii nu au fost pe aceeaşi lungime de undă ; cel puţin tata nu a fost de acord(pentru că pe vremea lui doar cei care făceau închisoare aveau însemne pe corp) , dar într-un final a înţeles că asta îmi doream.

Cât despre mituri …
1. ” Doare sau nu?” – nu știu dacă să o numesc “durere”,dar în fine. Durerea este cât se poate de suportabilă , e ca și cum te-ar pișca ceva în mod repetat. Nu s-a murit din asta. Bineînțeles că sunt și zone sensibile , unde este nevoie de pauză pentru că durerea este ceva mai mare , de exemplu zona coastelor.
2. “E bine să bei ceva înainte ca să-ți faci curaj?” – NU ! Alcoolul o să te facă să sângerezi mai mult în timpul procesului.
3. ” Mi-e frică de ace,dar aș vrea tatuaj” – înțepătura de la tatuat nu are legătură cu ceea ce simți atunci când îți faci o injecție. Acul de tatuat nu intră atât de adânc în piele precum acul de la injecție. Deci nu trebuie să-ți faci griji.
4. ” Tatuajele dau dependență? ” – hmm. Se poate spune și așa. În sensul bun. Depinde foarte mult de cum te-ai simțit atunci când ți-ai făcut primul tatuaj. Dacă a fost ok , cu siguranță o să te întorci în salon. Dacă nu ți-ai ales cu grijă artistul și a fost o experiență dureroasă și obositoare,nu o să te mai întorci. Sunt oameni și oameni,depinde de fiecare în parte. Eu personal am în plan încă două tatuaje , unul tot pe piept , iar celălalt undeva pe braț.

Ca rezumat,dacă vă bate gândul să vă faceţi un tatuaj,alegeţi-vă cu grijă modelul – ca să vă placă şi peste 10 ani ; dar şi artistul care să vi-l execute corect,fără dureri şi complicaţii.

Și să nu uităm – cei la costum au distrus lumea,nu cei cu tatuaje !

Enjoy !

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.